Robusta Vs. Arabica

Arabica kaffebønner

Arabica bønner

Arabica bønnerne kommer fra Etiopien. Smagen på Arabica bønnerne er typisk mild og sød med noter af frugt, sukker og bær. Smagen hos arabica bønner er mild og sød, ofte med noter af frugter og søde bør. kaffen er ikke bitter men rig syre. Arabica er den mest eftertragtet kaffebønne på verdensplan


Arabica vokser i bjerge oftest i højderne mellem 900-2.000m. planten kræver en middeltemperatur omkring de 15-30 grader.


Arabica planten er meget sårbare hvilket også resultere i at den er en af de dyreste kaffesorter.


Arabica kaffen dyrkes f.eks. i Latinamerika, Brasilien, Indonesien og Columbia.


Robusta bønner

Robusta kaffen kommer fra afrika og er en mere intens bønne kontra Arabica. Robusta passer særdeles godt til Espresso, da den har en dyb smag med en god creamet kant. kaffen har cirka det halve syreindhold ift. arabica.


Robusta dyrkes i lavere områder fra 0-900m, men skal buge mere varme end arabica.

Robusta planten er lang mere holdbar en arabica, hvilket gør at den kan plante tættere og flere steder. Dette er med til at påvirke prisen, så den kan producere billigere.


Robusta dyrkes primært i Afrika og Indonesien.

8 forskelle på Arabica og Robusta

Smag : Arabica er sød og mild, Robusta er stærk og skarp

Koffeinindhold: Robusta indeholder ca. dobbelt så meget koffein

Fedt- og sukkerindhold Arabica indeholder mere fedt og sukker end Robusta

Pris Robusta bønner er billigere end Arabica

Sårbarhed Arabica er svære at dyrke – Robustas koffeinindhold er giftigt for insekter

Plantehøjde Arabica bliver ca 2,5-4,5m mens Robusta bliver 4,5-6,5m

Produktion75-80% af verdensproduktionen består af Arabica bønner

Form Robusta er næsten runde, Arabica er mere oval