Hvad betyder bæredygtig kaffeproduktion?

Når vi i kaffebiksen skilter med at vi handler med bæredygtig kaffeproduktion, betyder det ikke ”kun” at kaffen i sig selv er bæredygtig.

Dette betyder at vi har fokus på at hele produktionen skal være bæredygtig, helt fra kaffeplanten bliver sået til at du som forbruger sidder derhjemme og

nyder din kopkaffe. Vi vil i dette indlæg uddybe processen en smule, for at du som forbruger kender hele din kaffebønners rejse.


Den måde vi starter samarbejder med danske risterier er ved at undersøge deres baggrund og deres udvalg af importeret kaffe. vi vil ikke kun

sikre os at vi ved hvorfra kaffen kommer, men også hvem der har dyrket, høstet og tørret den. For at vi på den måde sikre os at alle disse arbejdsprocesser er lavet under ordnet forhold. Vi sælger derfor kun kaffebønner som vi ved hvor kommer fra, og hvor vi ved at sælge disse bønner, også er med til at støtte en lille lokal producent eller et lokalt kooperativ.Selve kaffen er selvfølgelig også dyrket skønsomt mod miljøet, og over 80% af vores kaffebønner er fairtrade bønner. Det fairtrade dækker over, er at der garanteres at produktionen og kaffebonde bliver behandlet ordentligt, der er desværre nogle økonomiske udgifter ved at blive certificeret, og derfor er det ikke alle vores kaffebønner der kommer som fairtrade certificeret. Se vores store udvalg af de bedste kaffebønner.


Friske kaffebønner

Ud over produktionen går vi også meget op i hvordan vores vare bliver fragtet, derfor er alle vores kaffebønner så vidt muligt transporteret med skib og tog, dog fra risterierne og til vores lager forgår det med bil. Når vi modtager bønnerne, sørger vi for de er pakket ind i naturligt nedbrydeligt materiale, hvilket det også er det vi sende produkterne afsted til jer i.


Det er ikke kun os fairtrade betyder meg for i 2019 sted salget af fairtrade produkter med hele 11 procent, ift. kaffesalget så sted salget af fairtrade kaffe med 8 procent. det er er rigtig godt billede på at det ikke kun er os hos kaffebiksen der er vilde med fairtrade kaffe, og som går op i hvordan vi behandler kaffeproducenterne, men det er faktisk en stor del af danskerne som er begyndt at tænke mere over hvordan vi behandler producenterne, som vores fødevare kommer fra. Kunne du tænke dig at læse endnu flere facts om danskernes kaffe forbrug, så kan du læse Kaffe i tal, hvor vi præsentere en lang række af de tal og statistik ud fra danskernes kaffeforbrug. F.eks. kan du danne dig et overblik og volumen på kaffe der bliver drukket i Danamrk, samt hvilken kaffe vi drikker, og hvordan vi tilbereder den. Nedenfor er en lille teaser for en af den statistikker der bliver præsenteret og uddybet i indlæget.


Danskernes kaffeforbrug

Kundeservice

+45 12 34 56 78
Info@kaffebiksen.dk
Aarhusgade
8000 Aarhus C
Kaffebiksen
CVR:

Følg os